Nem várt gondoskodás a fogaknak és Nekem

Szeretettel várjuk Önt Budapest belvárosában, a Corvin mozi közelében található családias hangulatú rendelőnkbe. Fiatal csapat, barátságos árak és otthonos környezet várják kedves pácienseinket.

A fogorvos és páciense közötti kapcsolat egyfajta kötődés, lelki kapcsolat is. Ezért a Fogvarázsnál törekszünk arra, hogy mindenkire extra idő is jusson, hogy barátságos légkört alakíthassunk ki és bizalmat is szerezhessünk. Fontos számunkra, hogy a kezelés alatt ne a szokásos fogorvostól való rettegés uralja a hangulatot! Törekszünk arra, hogy az egész család problémáit el tudjuk látni, legyen az gyermekfogászati vagy felnőtt "fogas kérdés". 


Munkatársaink

Dr. Beke Barbara

Dr. Beke Barbara vagyok, a Fogvarázs vezető fogorvosa, fogszabályozó szakorvos.

A budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem summa cum laude minősítéssel. Egyetemi éveim alatt több tanulmányi versenyen dobogós helyet értem el, valamint köztársasági ösztöndíjas voltam. Tapasztalataimat a németországi Albert-Ludwigs Universitäten, illetve az alexandriai egyetemen bővítettem. Jelenleg magánrendelésen kívül a Semmelweis Egyetemen Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján dolgozom, és részt veszek a fogorvostanhallgatók oktatásában.

Legnagyobb tapasztalatom a fogszabályozásban és az endodonciai kezelésekben van (gyökérkezelés). Testi egészségünk, és jó közérzetünk egyik alapja, hogy a fogaink is rendben vannak. Kevesen tudják, hogy a rossz fog súlyos betegségeket okozhat a szervezetben, a mélyen szuvas, elhalt, eredménytelenül, vagy szakszerűtlenül gyökérkezelt fogak gócbetegséget okozhatnak. A fog eredetű gócok okozhatnak ismeretlen eredetű ízületi fájdalmakat, foltos hajhullást, bőrkiütéseket, különböző szervek, szervrendszerek hosszú ideje tartó, ismeretlen eredetű megbetegedéseit. Nagyon fontos, hogy mielőtt pótlás kerül a fogra, teremtsük meg a fog és szervezetünk egészséges kapcsolatát, hiszen mindennek az alapja a legfontosabb. Teremtsünk minél tökéletesebb alapot, egészséges gyökereket! Beteg fogra ne akarjunk csodaszép, fehér kerámiapótlást tenni, mert nem lesz hosszútávú az elért eredmény!

Fogorvosi kezeléseink során eleget kell tennünk az egyik legfontosabb alaptézisnek, a „Ne árts!” elvének. Mindig az egész embert, és annak jólétét kell figyelembe vennünk egy-egy fog sorsának megítélésekor. Így kerül előtérbe a „biológiás gondolkodás”! Nem használunk olyan anyagokat, ami a fogak kezelésében jó szolgálatot tesz, azonban más szervrendszerekben esetlegesen kárt okozhat. A Fogvarázsnál használt anyagok és eszközök kíméletesek, mégis hatékony fertőtlenítő hatással rendelkeznek.

Dr. Gémesi Dóra

Dr. Gémesi Dóra vagyok, a Fogvarázs fogorvosa, szájsebész szakorvos

Diplomámat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán szereztem, majd a Semmelweis Egyetem Oktatási Centrumában a szakorvos képzés keretein belül dentoalveolaris sebész rezidensként helyezkedtem el.

Klinikai munkám során nemcsak sebészi téren fejleszthetem a tudásomat, hanem a fogászat egyéb területeibe is betekintést nyerek az Oralis Diagnosztikai Tanszék munkatársaként, nap, mint nap váratlan és sokszínű esetek tapasztalva meg. Mindemellett a magyar és külföldi diákok oktatásában is részt veszek.

Tanulmányaim során nem csak a dento-alveolaris sebészi pálya vonzott, több éven keresztül végeztem tudományos diákköri munkát a Konzerváló Fogászati Klinikán is, az általános egészségügyi elváltozások, közöttük a cukorbetegség hatását vizsgálva a fogazat és a fogágy állapotára. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a páciensek ellátásakor és a fogak kezelésével, a szervezet egészének gyógyításában veszünk részt, hiszen ezek szoros összefüggésben állnak egymással. A testi – lelki egyensúly fenntartásában a fogazat épségének is nagy szerepe van. A családunkkal, valamint munkatársainkkal való kommunikációnak és napi rutin feladataink ellátásának feltétele egy egészséges mosoly, amely egy kiegyensúlyozott személyt takar.

Egyetemi éveim alatt fogorvosi szűrővizsgálatokban vettem részt, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett erdélyi önkéntes munka keretein belül, ahol általános iskolás gyermekek szájhigénés oktatásával is foglalkoztam.

Nyelvtudásom fejlesztése érdekében egy szemesztert Németországban töltöttem el, ahol egy München környéki fogászati klinikán a németországi betegellátás folyamatába nyertem betekintést és aktív résztvevőjeként asszisztensi tevékenységet láthattam el.

A német nyelv mellett angolul is folyékonyan beszélek.

Számomra a fogorvosi szék mindig is egy biztos közeget jelentett, köszönhetően pozitív gyerekkori tapasztalataimnak és fontosnak tartom, hogy ugyanezen élményt erősítsem saját betegeimben is, hogy nyugodtan és bizalommal fordulhassanak hozzám panaszaikkal.

Dr. Tordai Kata

Dr. Tordai Kata vagyok, a Fogvarázs fogorvosa.

Fogorvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem summa cum laude minősítéssel. Azóta az Egyetem Orális Diagnosztika Tanszékének Dento-alveoláris Sebészeti Osztályán dolgozom. A klinikai munka által biztosított változatos betegkör révén, nem csak a szájsebészet, hanem a fogászat minden területére kiterjedő tapasztalattal tudom bővíteni eddig megszerzett tudásomat.

Már egyetemi éveim kezdetén is a szájsebészet felé orientálódtam, így tudományos diákköri munkát is ezen a szakterületen végeztem. A különböző csontpótlási eljárások sikerességének értékelése és összehasonlítása jelentették a kutatási területem. Tanulmányaim alatt szak- és nyelvtudásom fejlesztése érdekében külföldi nyári gyakorlatokon is részt vettem. A göteborg-i Sahlgrenska Egyetem Orális Medicina Tanszékén vendéghallgatóként, egy norvégiai magánrendelőben pedig asszisztensként tudtam betekintést nyerni a skandináv betegellátásba.

Angolul és németül folyékonyan, franciául alapszinten beszélek.

Elengedhetetlennek tartom a folyamatos szakmai fejlődést, ezért tudásomat továbbképzéseken való részvételekkel gazdagítom. A betegellátás során törekszem arra, hogy a pácienseim szakmailag és emberileg egyaránt elégedettek legyen a munkámmal. Fontosnak tartom azt, hogy a kezelések fájdalommentesen, jó hangulatban és nyugodt körülmények között teljenek.

Ráski-Csuhai Tímea

Ráski-Csuhai Tímea vagyok, a Fogvarázs asszisztense.

2017 óta dolgozom fogászati asszisztenseként. Nagy öröm számomra egy vidám és precíz csapat tagjának lenni. A munkám szerves és egyben legjobb része,hogy segíthetek az orvosoknak és a pácienseknek egyaránt. Fontos számomra a nyugodt légkör megteremtése, hiszem hogy ez minden jó emberi kapcsolat alapja.