Nem várt gondoskodás a fogaknak és Nekem

Szeretettel várjuk Önt Budapest belvárosában, a Corvin mozi közelében található családias hangulatú rendelőnkbe. Fiatal csapat, barátságos árak és otthonos környezet várják kedves pácienseinket.

A fogorvos és páciense közötti kapcsolat egyfajta kötődés, lelki kapcsolat is. Ezért a Fogvarázsnál törekszünk arra, hogy mindenkire extra idő is jusson, hogy barátságos légkört alakíthassunk ki és bizalmat is szerezhessünk. Fontos számunkra, hogy a kezelés alatt ne a szokásos fogorvostól való rettegés uralja a hangulatot! Törekszünk arra, hogy az egész család problémáit el tudjuk látni, legyen az gyermekfogászati vagy felnőtt "fogas kérdés". 


Munkatársaink

Dr. Beke Barbara

Dr. Beke Barbara vagyok, a Fogvarázs vezető fogorvosa, fogszabályozó szakorvos, három gyermek édesanyja.

A budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem summa cum laude minősítéssel. Egyetemi éveim alatt több tanulmányi versenyen dobogós helyet értem el, valamint köztársasági ösztöndíjas voltam. Tapasztalataimat a németországi Albert-Ludwigs Universitäten, illetve az alexandriai egyetemen bővítettem.

Legnagyobb tapasztalatom a fogszabályozásban és az endodonciai kezelésekben van (gyökérkezelés). Testi egészségünk, és jó közérzetünk egyik alapja, hogy a fogaink is rendben vannak. Kevesen tudják, hogy a rossz fog súlyos betegségeket okozhat a szervezetben, a mélyen szuvas, elhalt, eredménytelenül, vagy szakszerűtlenül gyökérkezelt fogak gócbetegséget okozhatnak. A fog eredetű gócok okozhatnak ismeretlen eredetű ízületi fájdalmakat, foltos hajhullást, bőrkiütéseket, különböző szervek, szervrendszerek hosszú ideje tartó, ismeretlen eredetű megbetegedéseit. Nagyon fontos, hogy mielőtt pótlás kerül a fogra, teremtsük meg a fog és szervezetünk egészséges kapcsolatát, hiszen mindennek az alapja a legfontosabb. Teremtsünk minél tökéletesebb alapot, egészséges gyökereket! Beteg fogra ne akarjunk csodaszép, fehér kerámiapótlást tenni, mert nem lesz hosszútávú az elért eredmény!

Fogorvosi kezeléseink során eleget kell tennünk az egyik legfontosabb alaptézisnek, a „Ne árts!” elvének. Mindig az egész embert, és annak jólétét kell figyelembe vennünk egy-egy fog sorsának megítélésekor. Így kerül előtérbe a „biológiás gondolkodás”! Nem használunk olyan anyagokat, ami a fogak kezelésében jó szolgálatot tesz, azonban más szervrendszerekben esetlegesen kárt okozhat. A Fogvarázsnál használt anyagok és eszközök kíméletesek, mégis hatékony fertőtlenítő hatással rendelkeznek.

Dr. Gémesi Dóra

Dr. Gémesi Dóra vagyok, a Fogvarázs fogorvosa, szájsebész szakorvos

Diplomámat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán szereztem, majd a Semmelweis Egyetem Oktatási Centrumában a szakorvos képzés keretein belül dentoalveolaris sebész rezidensként helyezkedtem el.

Klinikai munkám során nemcsak sebészi téren fejleszthetem a tudásomat, hanem a fogászat egyéb területeibe is betekintést nyerek az Oralis Diagnosztikai Tanszék munkatársaként, nap, mint nap váratlan és sokszínű esetek tapasztalva meg. Mindemellett a magyar és külföldi diákok oktatásában is részt veszek.

Tanulmányaim során nem csak a dento-alveolaris sebészi pálya vonzott, több éven keresztül végeztem tudományos diákköri munkát a Konzerváló Fogászati Klinikán is, az általános egészségügyi elváltozások, közöttük a cukorbetegség hatását vizsgálva a fogazat és a fogágy állapotára. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a páciensek ellátásakor és a fogak kezelésével, a szervezet egészének gyógyításában veszünk részt, hiszen ezek szoros összefüggésben állnak egymással. A testi – lelki egyensúly fenntartásában a fogazat épségének is nagy szerepe van. A családunkkal, valamint munkatársainkkal való kommunikációnak és napi rutin feladataink ellátásának feltétele egy egészséges mosoly, amely egy kiegyensúlyozott személyt takar.

Egyetemi éveim alatt fogorvosi szűrővizsgálatokban vettem részt, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett erdélyi önkéntes munka keretein belül, ahol általános iskolás gyermekek szájhigénés oktatásával is foglalkoztam.

Nyelvtudásom fejlesztése érdekében egy szemesztert Németországban töltöttem el, ahol egy München környéki fogászati klinikán a németországi betegellátás folyamatába nyertem betekintést és aktív résztvevőjeként asszisztensi tevékenységet láthattam el.

A német nyelv mellett angolul is folyékonyan beszélek.

Számomra a fogorvosi szék mindig is egy biztos közeget jelentett, köszönhetően pozitív gyerekkori tapasztalataimnak és fontosnak tartom, hogy ugyanezen élményt erősítsem saját betegeimben is, hogy nyugodtan és bizalommal fordulhassanak hozzám panaszaikkal.

Dr Tóth Babett

Dr. Tóth Babett vagyok, a Fogvarázs fogorvosa.

2019-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán, majd a Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikán dolgoztam. Munkám során betekintést nyertem a dysgnath műtétek világába (állcsont deformitások sebészi kezelése), valamint részt vettem a magyar és külföldi diákok oktatásában is. Már egyetemi éveim alatt is nagyon vonzott a fogszabályzás szakirány, ezért végeztem tudományos diákköri munkát, melynek keretein belül Cone Beam CT felvételeket vizsgálva hasonlítottam össze a különböző csontvarratok érettségét és ezek hatását a fogszabályozó kezelésre. A kutatásom számos díjat nyert a Tudományos Diákköri Konferenciákon.

A gyermekfogászati kezelések során elsajátított tapasztalatoknak köszönhetően nagy megértéssel és empátiával fordulok a pácienseim felé. A fogászati beavatkozások során fontosnak tartom, hogy a pácienseimmel megtaláljam a közös hangot, és jó hangulatban teljenek a kezelések. A páciensekkel való találkozások alkalmával igyekszem komplex fogászati ellátást nyújtani, így minden esetben kitérek a szájhigiéne fontosságára is. Úgy vélem, hogy egészséges környezetben lehet szépen dolgozni és esztétikus eredményt elérni.

Dr. Gyekiczki Fruzsina

Diplomámat  a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi  Karán szereztem summa cum laude minősítéssel. Az egyetemi éveim alatt tudományos diákköri munkát végeztem a Gyermekfogászati-, és Fogszabályozási Klinikán a fogak számbeli rendellenessége kapcsán, emellett részt vettem nehezen kezelhető gyermekek fogászati ellátásában a Bethesda Gyermekkórházban. Itt szerzett tapasztalataimnak köszönhetően a mai napig közel áll hozzám a gyermekek fogászati ellátása, különös tekintettel számfeletti fogakkal rendelkező, vagy csírahiányos páciensek sebészi kezelése.  Az egyetemi tanulmányaim során leginkább a szájsebészet szakterülete nyerte el tetszésemet, így fél éves önkéntes munka keretein belül lehetőségem nyílt részt venni a Honvéd Kórház betegellátásában. Tanulmányaim befejezését követően a Semmelweis Egyetem Orális Diagnosztikai Tanszékén kezdtem el dolgozni szájsebész rezidensként, ahol a betegellátás mellett magyar, valamint külföldi hallgatók oktatásában is segítkezem. Fő profilom a szájsebészet, emellett foglalkozom fogmegtartó kezelésekkel és fogpótlások készítésével is. Munkám során kiemelkedően fontosnak tartom, hogy pácienseim fájdalommentes ellátásban részesüljenek, eloszlatva ezzel a fogászati és szájsebészeti beavatkozásokat övező félelmüket. Fő célom, hogy a kezelést követően elégedett mosollyal távozzanak.

Dr. Radóczy-Drajkó Zsombor

Drajkó Zsombor vagyok, a Fogvarázs parodontológusa.

Orvosi és fogorvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem, ahogy a parodontológia szakvizsgámat is. Az Egyetem Parodontológiai Klinikájának klinikai szakorvosaként és PhD-hallgatójaként tudományos munkát is végzek, saját kutatási témám a saját fogak segítségével végzett csontpótlás klinikai vizsgálata. Szakterületem a fogágybetegség konzervatív és műtéti ellátása, az implantációs sebészet és csonthiányos területek implantprotetikai ellátása, valamint az esztétikai és funkcionális ínysebészet. Rendszeresen tartok továbbképzéseket implantológia és parodontológia témakörében magyar és angol nyelven.

Ha nem dolgozom, megtalálhattok futás közben a Gellért-hegyen, a kedvenc kávézómban egy könyv társaságában, vagy a kedvenc Pintér Béla darabomon a Szkénében.

Dr. Tordai Kata

Dr. Tordai Kata vagyok, a Fogvarázs fogorvosa, jelenleg szülési szabadságon.

Fogorvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem summa cum laude minősítéssel. Azóta az Egyetem Orális Diagnosztika Tanszékének Dento-alveoláris Sebészeti Osztályán dolgozom. A klinikai munka által biztosított változatos betegkör révén, nem csak a szájsebészet, hanem a fogászat minden területére kiterjedő tapasztalattal tudom bővíteni eddig megszerzett tudásomat.

Már egyetemi éveim kezdetén is a szájsebészet felé orientálódtam, így tudományos diákköri munkát is ezen a szakterületen végeztem. A különböző csontpótlási eljárások sikerességének értékelése és összehasonlítása jelentették a kutatási területem. Tanulmányaim alatt szak- és nyelvtudásom fejlesztése érdekében külföldi nyári gyakorlatokon is részt vettem. A göteborg-i Sahlgrenska Egyetem Orális Medicina Tanszékén vendéghallgatóként, egy norvégiai magánrendelőben pedig asszisztensként tudtam betekintést nyerni a skandináv betegellátásba.

Angolul és németül folyékonyan, franciául alapszinten beszélek.

Elengedhetetlennek tartom a folyamatos szakmai fejlődést, ezért tudásomat továbbképzéseken való részvételekkel gazdagítom. A betegellátás során törekszem arra, hogy a pácienseim szakmailag és emberileg egyaránt elégedettek legyen a munkámmal. Fontosnak tartom azt, hogy a kezelések fájdalommentesen, jó hangulatban és nyugodt körülmények között teljenek.

Vashegyi Viktória

Vashegyi Viktória vagyok, a Fogvarázs dentálhigiénikusa.
2016-ban fejeztem be a Fogászati Asszisztensi tanulmányaimat a Pannon Kincstár Tanodában.Gyakorlati éveimet eltöltve teljesen elvarázsolt a fogászat világa:precizitás, kreativitás, gyógyítás és a páciensek elégedett mosolya a kezelések végén, ezért a bizonyítványom megszerzése után egyértelmű volt számomra, hogy tovább folytatom tanulmányaimat, így nem volt kérdés, hogy jelentkezek a Klinikai Fogászati Higiénikus képzésre, melyet sikeresen, 2017-ben el is végeztem. Az eltelt évek során az egyik fő profilommá vált a fogfehérítés és a szájhigiéniés tanácsadás. Mivel a fogászat manapság az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, ezért, hogy a pácienseimnek a legkorszerűbb és a leghatékonyabb ellátást tudjam biztosítani, elengedhetetlennek tartom a különböző szakmai továbbképzések és workshopok rendszeres látogatását. 2018-ban megszereztem a Laser Dentalhygienist képesítést, így a lézer terápia is közel áll hozzám! Abban az évben további meghatározó tanfolyamokon vettem részt, mint például az iTop Advanced képzésén, amelynek segítségével egy teljesen más szemléletet elsajátítva a pácienseim szájhigiéniés edukációját még magasabb szintre tudtam emelni, rá pár hónapra pedig megszereztem az iTop instruktori minősítést is. Munkám során kiemelkedően fontosnak tartom, hogy elnyerjem pácienseim bizalmát, illetve a fogorvos kollégáimmal együttműködve a lehető legtökéletesebb szájhigiénét alakítsuk ki teljesen egyénre szabva! Ezzel együtt, nem titkolt célom, hogy az emberek olyan jó kedvvel és bátorsággal térjenek vissza a rendelőbe akárcsak egy szépségszalonba mennének szépülni!

Ráski-Csuhai Tímea

Ráski-Csuhai Tímea vagyok, a Fogvarázs asszisztense.

2017 óta dolgozom fogászati asszisztenseként. Nagy öröm számomra egy vidám és precíz csapat tagjának lenni. A munkám szerves és egyben legjobb része,hogy segíthetek az orvosoknak és a pácienseknek egyaránt. Fontos számomra a nyugodt légkör megteremtése, hiszem hogy ez minden jó emberi kapcsolat alapja.

Csuhainé Krucsai Zsanett

Csuhainé Krucsai Zsanett vagyok, a fogvarázs recepciósa és asszisztens tanulója. Jelenleg a fogászati asszisztensi tanulmányaimat végzem az EFEB-nél. Szeretek csapatban játszani és szerves része lenni az egésznek, az élet minden területén. Sportolóként megtanultam nem csak a célra, hanem az addig vezető útra is összpontosítani. Így remélem hamarosan Velem is találkozhatsz majd a fogászati szék mellett.